Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

DR NEON NGE 9/46

struny na elektrickou kytaru

POLOŽKA NENÍ BOHUŽEL AKTUÁLNĚ V NABÍDCE
HiDef Green Neon Lite-n-Heavy, struny v sadě: 009", 011", 016", 026", 036", 046"

Odkaz na stránky výrobce DR

Něco o výrobci:
Něco starého, ale rozhodně něco nového, několikanásobná životnost a stále hrající bez ztráty alikvótních tónů. Takto jednoduše by se daly charakterizovat struny DRstrings! Jako záruka kvality může sloužit i výčet světových hudebních kapacit, které tuto značku strun používají. Napříč hudebními žánry můžeme jmenovat např. Erica Claptona, Adama Claytona (U2), Rolling Stones, Sepulturu, The Offspring, Anthrax, Dimebaga Darella z Pantery, Smashing Pumpkins, Roxette a desítky dalších. Z českých hráčů je používá např. Štěpán Albrecht (I. Hlas, Krausberry).
Koncept DR ručně vyrobených strun vznikl v roce 1967, během rozhovoru mezi zakladatelem Guild Guitars Alfredem Drongem a jeho synem Markem (odtud první písmeno „D“ v názvu). Nějaké navíjecí stroje byly zrovna na prodej a oba Alfred s Markem chtěli koupit stroje a instalovat je v továrně Guild. Kde ale umístit spoustu navíjecích mašin v tak přecpané továrně? Nápad neuspěl, ale Mark pokračoval ve svém snu vyrábět struny.
Přeneseme se do roku 1987, kdy Mark s novým společníkem Benzion Rapoportem (druhé písmeno „R“ v názvu) založili firmu a byli přesvědčeni, že vyvinou nové struny se skvělým zvukem, „staromódním“ tónem a zvýšenou životností. Společnost úspěšně zvládla starou technologii výroby strun z nerezové oceli, s kulatým vinutím a kulatým jádrem elektrických basových strun.
Mark se dále zabýval vedením firmy, kontrolou kvality výroby a Rapoport co by dlouholetý aktivní hráč zajišťoval kontakty s významnými muzikanty na testování jejich strun.
Tajemství DRstrings je prvořadě v pevném drátu jádra. Výsledkem použití větší hmotnosti drátu jádra, je zvýšené napětí jádra než u ostatních strun, když jsou správně naladěny. Struny mají stabilní ladění a firma DRstrings u toho zůstala. U běžných strun, kdykoli se natáhne a naladí nová struna, se opředení odtrhne od jádra. DRstrings jsou však naladěny rychleji a bez tohoto jevu. Vše tedy začíná už u drátu jádra. Protože se v hojné míře k přenosu zvuku používají elektromagnetické snímače, na jádro strun byla použita železo - uhlíková slitina. Na ovinutí je použita 8% poniklovaná ocel, pudrový nikl a 92,8% fosfor - oceli. Tato slitina umožňuje zlepšení zvuku a přednesu struny. Preciznost a výsada značky Hand Made je ve výrobě jádra, které je ručně kontrolováno po stránce napětí, nebo rychlostí navíjecího stroje. DRstrings jsou také vyrobeny z většího množství kovů, než běžné struny.
Za všechny jeden příklad finesy DRstrings:
Při výrobě ovinutých strun, např. 0.42 je struna důmyslně ovinuta na tloušťku 0.43 a dalším technologickým procesem, který firma nazývá „Compression-Winding“, se stlačí struna na 0.42 tloušťky.

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba) ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblíž Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.cz Dopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky) Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS Kurýr Dopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.cz Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba zavřena
Dnes: 9:00-18:00
Skrýt