Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

Dynaudio LYD-7

Odešleme dnes
Počet ks:
30 dní na vrácení zboží
Záruka: 2 roky
Kalkulačka splátek
Pojištění nástroje
Více informací: 800 888 448
Aktivní studiový monitor, výkon: 50W LF / 50W HF, repro: 7" woofer, barva: černá, cena za kus

Odkaz na stránky výrobce Dynaudio

Něco o výrobci:
Společnost Dynaudio byla založena v Dánsku roku 1977 skupinou inženýrů a vývojových projektantů, kteří se tenkrát shodli v poznání, že ani vysoce kvalitní reprosoustavy nejsou schopny reprodukovat hudbu bez nežádoucího zabarvení. Firma původně vyráběla soustavy osazené vlastními kmitočtovými výhybkami a dostupnými měniči OEM společností. První modely soustav uvedla na trh v letech 1977 a 1978, avšak podle spoluzakladatele firmy Wilfrieda Ehrenholze již tenkrát bylo zřejmé, že pokud chtějí zkonstruovat opravdu kvalitní reprosoustavy, budou muset vyvinout vlastní měniče: "Pokud jste zákazníky společnosti OEM, pak vždy závisíte na technické úrovni svých dodavatelů. Ale naše představy značně předstihovaly technické možnosti veškerých produktů, které jsme mohli zakoupit. A naším cílem bylo stát se absolutní špičkou na trhu. Během tří let jsme veškeré soustavy vybavili vlastními měniči vyvinutými vlastním firemním týmem Research&Development.“

Tým firemních inženýrů ve městě Skanderborg si tenkrát dal za cíl vyvinout novou generaci reproduktorů, založenou na jejich vlastním technickém výzkumu a zaručující skutečně vysokou věrnost zvuku. Prvním nejdůležitějším krokem bylo zavrhnout to, co bylo v té době již obecně přijímáno: běžné materiály, technologie a výrobní postupy, a místo toho realizovat vlastní představy. Názor, že kvalita zvuku bez kompromisů může být dosažena pouze celkovým přístupem, se značně lišil od tehdy převládající teze, že přesnost výroby může být pouze viditelná, nikoliv však slyšitelná.

Mezi tehdejší technologické novinky patřilo například odlévání nosných košů měničů ze slitiny hořčíku, které lépe odolávají rezonancím, než běžně používané plechové či plastové koše. Zdánlivě předimenzované permanentní magnety basových a středotónových měničů, tenkrát neprozřetelně odmítané některými konzervativními kritiky, přinesly přesnější kontrolu činnosti reproduktorů. Pro dosažení velké účinnosti kmitacích cívek byl vyvinut nový technologický postup, založený na „prostorové kompresi" navinuté cívky. Revoluční technologie Hexacoil, kde tenký navíjený drát má šestiúhelníkový průřez, omezila na minimum výkonové ztráty. Mezi jednotlivými závity výrobně náročného vinutí totiž nevznikají nežádoucí vzduchové mezery. Slavnou novinkou osmdesátých let byl progresivně konstruovaný vysokotónový reproduktor D28 s měkkou hedvábnou membránou, který vynikal špičkovou přesností přenosu rychlých transientních signálů.

V roce 1990 založená nová společnost Dynaudio Acoustics, zaměřená na profesionální sféru, se sice svým výrobním programem zcela odlišuje od audiofilských reprosoustav pro „domácí pasivní poslech", avšak konstrukční základ jednotlivých špičkových reproduktorů se shoduje s komponenty řady nekompromisních měničů současných high-endových modelů původní značky Dynaudio. Know-how zakladatelské firmy se uplatňuje i v některých dalších technických detailech. Tato skutečnost mj. přináší úspory při vývoji a výrobě studiových monitorů, což se příznivě projevuje také ve výsledné ceně.

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba) ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblíž Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.cz Dopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky) Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS Kurýr Dopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.cz Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba zavřena
Dnes: 9:00-18:00
Skrýt