Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

BEYERDYNAMIC K 100.07- 3,0m

kabel pro profesionální sluchátka

Omlouváme se, ale tato položka aktuálně není v nabídce

EAN: 4010118101755
30 dní na vrácení zboží
Záruka: 2 roky
Více informací: 800 888 448

Odkaz na stránky výrobce Beyerdynamic

Něco o výrobci:
Počátky společnosti se datují do roku 1924, kdy byl zakladatel firmy, Eugen Beyer natolik fascinován možnostmi rozvíjejícího se fenoménu elektroakustiky, nahrávání a komunikační techniky, že místo akademické kariéry začal v Berlíně konstruovat a vyrábět reproduktory pro ozvučení kin. Zlomovým okamžikem pro vývoj jeho firmy byl rok 1937, kdy na trh uvedl první dynamická sluchátka na světě s typovým označením DT 48. Jejich provedení bylo vpravdě inovátorskou realizací myšlenky podání akustického signálu v uzavřeném prostředí, odizolovaném od vnějších rušivých efektů místnosti a okolí. Toto řešení se zachovalo prakticky bezezměn až do současnosti, změny zaznamenaly pouze použité materiály. Dalším krokem kupředu byl v roce 1929 vývoj dynamického moderátorského mikrofonu M19, který se stal na dlouhá léta standardem v německých rozhlasových studiích a zajména ve státní "Reichsrundfunkgesellschaft".

Šedesátá léta se u značky Beyerdynamic nesou jak ve znamení dalšího vývojářského úspěchu firmy světového unikátu, prvního bezdrátového mikrofonu „Transistophone", který se začal sériově vyrábět v roce 1962. O rok později pokračoval věklas značky díky obrovskému úspěchu modelu M88 (nyní se vyrábí v modernizované variantě M88TG). Ten byl nejenom jedním z nejvyhledávanějších mikrofonů mezi umělci těchto let, ale stal se i vítězem ve výběrovém řízení pro ozvučení první oficiální návštěvy britské královny Alžběty v Austrálii.

Snad ještě výraznější okamžik zaznamenala firma v roce 1966 kdy se historicky první turné skupiny Beatles po Německu odehrávalo za exkluzivní asistence mikrofonu typu E1000. O další historický převrat se postaralo vývojové oddělení firmy Beyerdynamic uvedením prvního z nové řady páskových mikrofonů M500, čímž dalo vědět světu, že páskové mikrofony mohou být dostatečně odolné a spolehlivé i pro náročný provoz při ozvučování koncertů.

Po roce 1970 byly asi nejvýznamnějšími produkty kvadrofonní sluchátka DT204 a první elektrostatická ET1000. Další vývoj pak představují špičková dynamická sluchátka DT880, o něco málo později následovaná typy DT770 a DT990. Tato dvojice výrobků se vyznačovala frekvenčním průběhem vhodným nejenom pro audiofily, ale i pro kritický studiový poslech při nahrávání i při mixu. Společně se studiovým kondenzátorovým mikrofonem MC740, který je vybaven devítipolohovým přepínáním směrové charakteristiky, vytvořili nejlepší nabídku produktů v tomto oboru.

V roce 1987, kdy Beyerdynamic oslavil padesáté „narozeniny" sluchátek DT48, uvádějí v souvislosti s muzikálem „Cats" v Amsterdamu 18kanálovou bezdrátovou sadu. Rok poté se prosazují headsetem DT108/DT109 na Olympijských hrách v Soulu. Rok 1989 byl významný nejen pro nás, ale také pro značku Beyerdynamic. V tomto roce totiž byly uvedeny na trh první mikrofony extrémně robustní konstrukce řady TG-X, určené pro ozvučovací aplikace (TG-X znamená „TourinG eXtreme“)

Rok devadesátý byl ve znamení nástupu inovovaného studiového stereofonního kondenzátorového mikrofonu s typovým označením MC742, polovina devadesátých let zase rozvoje bezdrátové UHF technologie v podobě systému U600 s PLL syntézou. Nástup digitální technologie se objevuje v roce 1996 s příchodem prvního digitálního mikrofonu MCD100, se který, společnost Beyerdynamic přišla o dobrých sedm let dříve, než konkurenční Neumann vyvinul svůj fialový systém „Solution D“. Tentýž rok se trh začal zajímat i o miniaturní klopové mikrofony pro televizní praxi, které jsou u Beyerdynamic reprezentován studiovým typem MCE7. O rok později se na trhu objevují VHF bezdrátové systémy S200 a S300 a model U600 je použit ve 32kanálové verzi pro muzikál „Kráska a Zvíře". Výrazné uvolnění pohybu na pódiu znamená pro hudebníky i moderátory zavedení „In-ear-Monitoringu", který tato značka uvedla do výroby v podobě modelu SMS600 začátkem roku 1998.

Tento rok byl dalším průlomovým rokem v politice společnosti, neboť firma konečně zúročila svůj vývoj na poli konferenčních systémů. Na sklonku roku byly totiž uvedeny první dva modely konferenčních systémů pod označením MCS a MCW. S tím je spojeno další světové prvenstvní, neboť model MCW je prvním systémem na světě s bezdrátově řešenou předsednickou stanicí.

Nástup éry domácích studií odráží také rok 1999, který přinesl rozšíření nabídky kondenzátorových mikrofonů o sérii MCE 90 a vývoj digitálních mikrofonů MCD 801/803/805 později použitých pro ozvučení do Berlína přemístěného Bundestagu. Historie značky Beyerdynamic tím ale nekončí, právě naopak. Na obrovský úspěch a renomé řady TG-X se firma snaží navázat sérií cenově dostupnějších mikrofonů řady Opus, která je navržená tak, aby utvořila kompletní sadu mikrofonů pro všechny hudební aplikace od zpěvu po bicí nástorje. Firma ale myslí i na průvodce, ve stejném roce jako řada Opus (tedy v roce 2000) spatřil světlo světa i první průvodcovský systém Beyerdynamic TTS30. Neusnul ale ani vývoj na poli konferenční techniky, o rok později firma uvedla další dlouho vyvíjenou novinku, digitální bezdrátový konferenční systém MCW Digital s kódovaným přenosem znemožňijícím odposlech.

Mikrofony Beyerdynamic jsou čím dál tím častěji používány v rámci stavební akustiky pro monitoring dění v mídtnosteh a podobně, proto se firma rozhodla uvésti na trh řadu mikrofonů na husím krku, které jsou navrženy s ohledem na požadavky architektů. Typickými představiteli těchto mikrofonů jsou modely SHM 200 a SHM 800 jež byly uvedeny do prodeje v roce 2002. Zákazníkům z řady nahrávacích studií byl v témž roce představen kondenzátorový tužkový mikrofon MC930, který si rychle začal získávat své příznivce vynikající kvalitou a přiměřenou cenou. Povedená série mikrofonů Opus se v roce 2003 dočkala významné inovace v podobě systému ACT (“Automatic Channel Targeting“), který byl vestavěn do všech bezdrátových mikrofonů pracujících v pásmu UHF. Pro jednaní sály, soudy a konferenční místnosti byl o rok později, v roce 2004, uveden sofistikovaný software Steno-S, který slouží pro vedení a přepis záznamů z jednání.

Ani v dnešních dnech neopouští firmu Beyerdynamic inovátorské snahy. Důkazem budiž roky 2006 a 2007 kdy uvádí na trh hned tři revoluční novinky. Nejprve je to ve studiové technice vícekanálový poslechový systém Headzone, který s pomocí výkonné simulace, snímání pohybu hlavy posluchače a kvalitních sluchátek vytváří absolutně přesvědčivou iluzi poslechu vícekanálového systému v reálné místnosti. Druhá novinka přichází z oboru konferenční techniky a jedná se o konferenční systém Revoluto, vybavený unikátním array mikrofonem. Výhodou tohoto řešení je elegantnost (nikde netrčí les mikrofonů) ale také věrnost a přesnost snímání i vzdáleného řečníka při zachování výborného odstupu od zpětné vazby. DO třetice zatím poslední novinkou, uvedenou v roce 2007 je nová vlajková loď řady bezdrátových systémů Opus, typ Opus900. Je kompletně navržen doborníky společnosti a kromě pohodlí akumulátorů s přímým nabíjením skýtá i modulárnost řešení v podobě výměnných hlav s různými mikrofonními vložkami.

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba) ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblíž Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.cz Dopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky) Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS Kurýr Dopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.cz Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba otevřena
Dnes: 9:00-18:00
Skrýt