Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

CELESTION Ten 30 8ohm 30W

reproduktor 10"

Omlouváme se, ale tato položka aktuálně není v nabídce

30 dní na vrácení zboží
Záruka: 3 roky
Kalkulačka splátek
Pojištění nástroje
Více informací: 800 888 448
The Ten 30 combines warm lows with a vocal mid-range and an articulate top end. The clean sound is open and revealing; push hard and you're rewarded with full-blooded Celestion grind.

General Specifications
Chassis typePressed steel
DC resistance, Re6?
Frequency range85-5000Hz
Magnet typeCeramic
Magnet weight13oz, 0.37kg
Nominal diameter10", 254mm
Nominal impedance8?
Power rating30Wrms
Resonance frequency, Fs93.9Hz
Sensitivity95dB
Voice coil diameter1.25", 31.25mm
Voice coil materialRound coppe
Britská firma Celestion je jedno z nejzvučnějších jmen na poli výroby reproduktorů, ať jde o modely pro kytarové či baskytarové aparáty nebo audio výbavu. Její produkty již přes 80 let patří na špičku toho, co v této oblasti můžete najít. Ne nadarmo se těmito reproduktory osazují aparáty těch nejdůležitějších značek.

Ten 30 je reproduktor s velmi otevřeným a čistým zvukem, který je vyvážený v celém frekvenčním spektru.

Odkaz na stránky výrobce Celestion

Něco o výrobci:
Firma Celestion se proslavila svými vysoce kvalitními reproduktory, které se používají na jevištích, v klubech, divadlech a jiných místech. Od prvních reproduktorů až po komplexní zvukové systémy - reproduktory Celestion pomohly vytvářet historii zvukových systémů. Již od roku 1924 , kdy firma vznikla, je u výrobků kladen důraz na každý detail, inovativní myšlenky jsou kombinovány s řemeslnou dokonalostí. Dnes Celestion pokračuje ve výrobě reproduktorů a komponent pro mnoho rozličných aplikací. Spojením moderních a tradičních technologií využili v Celestion dlouholeté zkušenosti k vývoji moderních reproduktorů.

Začátky

Celestion se zrodil roku 1924 jako malá továrna navrhující a vyrábějící reproduktory. V tuto dobu se zrovna rozvíjela technologie rádia. Nově vznikající British Broadcasting Company - the BBC - začala právě vysílat rádiové signály. Rádiové přijímače se zdokonalovaly, přibývalo vysílání a vnikla i potřeba stavět a vyvíjet reproduktory, tak aby se zlepšila srozumitelnost vysílání. Takovou cestou se dal právě Celestion,
který byl vždy na špici mezi soutěžícími - jeho reproduktory nejenže zněly mnohem lépe než konkurence, ale vypadaly velmi stylově ve skříních z mahagonového či ořechového (vlašský ořech) dřeva. Z prvních nešikovných tlakových reproduktorů se vyvinuly „separate speaker cabinety" (tedy v podstatě skříně s reproduktorem oddělené od rádia). Tyto reproduktory vestavěné do ozdobně vyřezávaných skříní našly své místo v každém domě. První reproduktor - loudspeaker- je znám jako Celestion byl uveden roku 1925 a dostalo se mu velkolepých recenzí. Následoval vývoj kompletního spektra reproduktorů zahrnujících modely A1, A2, A3, A4 a A5.
Jak se technologie měnila - od původního napájení rádia baterií k napájení ze sítě, přijímače se stávaly menšími a byly posléze umísťovány do společné bedny s reproduktory. S většími požadavky na tyto příjímače se postupně měnil design na méně ozdobný a více funkční. Vzestup obchodu znamenal pro firmu potřebu větších prostor, takže roku 1929 se firma přestěhovala do Kingston-upon-Thames (Kingston nad Temží). V roce 1932 byl vynalezen permanent magnet moving coil loudspeaker což znamenalo velké zvýšení kvality zvuku.
To zapříčinilo následné vynalezení prvního dvojitého reproboxudo domácnosti - the Celestion Reetone Dual, který měl oddělený basový a výškový reproduktor. S příchodem televizorů v padesátých letech věděl Celestion, že jeho reproduktory budou žádány tak jako reproduktory pro rádia. Byla postavena série reproduktorů (velikost od 2" do 10") konstruována podle požadavků várobců televizorů. Nově vyvinutý HF1300 tweeter pak začala používat BBC ve svých studiích.

Zvuk rokenrolu

Na konci padesátých let byl uveden na trh reproduktor, který je dodnes jedním z nejslavnějších kytarových reproduktorů všech dob - Celestion Blue. Ten se stal okamžitě hitem u muzikantů oné éry. Tento repoduktor, který měl vyhovět požadavkům moderních nástrojů a hracích technik, vycházel z existující řady vysoce kvalitních 12" reproduktorů, které se vyráběly již od roku 1936. Unikátní zvuk Celestion Blue byl prvořadým faktorem, který způsobil jeho popularitu. V kombinaci s lampovým zesilovačem produkoval Blue lehce zkreslený zvuk , jehož tóny milovali Beatles a jejich současníci. U tónu se lehce prodloužil sustain a zvuky prstů či trsátka se byly méně zřetelnější. Tyto reproduktory byly použity v zesilovačích Vox AC30 a Marshall. Celestion Blue tak změnil zvuk rokenrolu na několik následujících dekád.
Rokenrol se rozvíjel a rostlo i jeho publikum. Přímým výsledkem byla potřeba větších zesilovačů a teda i potřeba navrhnout a vyrobit reproduktory pro stále zvyšující se výkon zesilovačů. Stěžejní reproduktor G12 byl dostupný v několika verzích - s různou velikostí magnetů - od lehkých po těžké. Pak se experimentovalo s různými kabinety, byly vyrobena celá řada velmi kvalitních kytarových reproduktorů, které používali známí kytaristé jako Jimi Hendrix, Eric Clapton, The Rolling Stones a Van Halen. Dnes vyrábí Celestion kytarové reproduktory pro různé hudební styly a techniky. Sólové i basové, od 8" do 15".

Hi-fi

Úspěch s reproduktory pro rádia a televize stále více zvyšoval popularitu Celestion v domácnostech. Mnoho lidí se mohlo nyní dovolit "luxusní" stereo a v roce 1946 produkoval Celestion víc než polovinu reproduktorů v Británii. O dva roky později byl Celestion koupen firmou Rola, firma se přejmenovala na Rola Celestion Limited a přesťěhovala se opět do nových větších prostor v Thames Ditton, aby mohla vyhovět narůstajícím požadavkům trhu.
Kromě velkých reproduktorů jako CX1512 a CX2012 se v roce 1962 vyráběly i reproduktory do hi-fi. V roce 1964 byl uveden reproduktor Ditton 10, který byl velice dobře přijat, protože se jednalo o první velmi kvalitní a cenově dostupný bookshelf (doslovně do poličky) reproduktor. S basy, které u velikosti takového reproduktoru nebyly obvyklé, ukázal Ditton 10 jiným firmám, že bedna reproduktoru nemusí být velká pro ideální reprodukci zvuku. Tento reproduktor byl následován dalším - Ditton 15 , který se rychle stal nejprodávanějším bookshelf reproduktorem toho času
V roce 1968 došlo k dalšímu stěhování do 'Ditton Works' v Ipswich. Produkce se nadále zvyšovala takže na konci 70tých let byl vybrán nový mezinárodní název 'Celestion International'. Vyrábělo se několik řad reproduktorů od řady SL600 (osmdesátá léta)po moderní A sérii. Celestion se stal jedním z předních výrobců a inovátorů reproduktorů. Vyráběly se jak malé „reproduktory" do polic tak velké reproduktory na podlahu. „A série „ poskytovala výjimečnou práci s výkonem, citlivost, zvuk a též stylový vzhled (dřevo). Stále docházelo k zlepšování komponent a materiálů, což zajišťovalo vysokou kvalitu reproduktorů. Inovativní přístup při vývoji reproduktorů byl prvek, který zajistil udržení kroku se stále vyvíjejícím se hudebním průmyslem.

Reprodukce hudby

Celestion má velmi dobrou reputaci, co se týče vývoje a výroby všech jeho produktů. Široká specializace umožnila také výrobu velmi výkonných PA systému. Systémy pro zesílení zvuku tvoří širokou škálu aplikací včetně živé či nahrané hudby, systémů pro konference, koncerty, kluby a jedná se o systémy mobilní nebo napevno instalované. Pro pokrytí celé škály těchto aplikací jsou vyvíjeny reproduktory, které se testují novou metodou.
Byla vymyšlena a zdokonalena technika známá jako Laser Doppler Interferometry, kdy je laserový paprsek použit ke skenování kónusu reproduktoru. Je použito několika různých testovacích signálů, které vytvářejí obrazce na monitoru počítače, poskytující vizuální prezentaci vibrací kónusu. To dává firemním inženýrům šanci přizpůsobit design nebo matriály dokud nejsou dosaženy perfektní výsledky pro každý reproduktor.
V roce 1987 byl uveden reproduktor SR1 první z rozvíjející se SR série. Byl navržen k reprodukci celého frekvenčního rozsahu a to bez potřeby velkých nešikovných reprobeden, samozřejmě se jednalo o precizní zároveň výkonný reproduktor. A spolu s ostatními reproduktory a v této sérii tu byl extrémně flexibilní PA systém jednoduchý k instalaci i k použití. Po příchodu SR série se PA systémy stále zdokonalovaly. Nyní se vyrábí mnoho rozlišných systému, každý je specificky vyroben podle prostředí v jakém bude použit. Přenosné zesilovací systémy např. Road and QX Series jsou stavěny tak, aby vyhověly nárokům dopravy - takže jsou velmi lehké, aby je bylo možno stěhovat z místa na místo.Vyrábějí se PA systémy od stylových KR sérií po výkonné CX série - takže je pokryt každý kout trhu zaměřeného na zesílení zvuku.

[volný překlad z www.celestion.com - Infernal]

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba) ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblíž Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.cz Dopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky) Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS Kurýr Dopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.cz Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba zavřena
Dnes: 9:00-12:00
Skrýt