Infolinka ZDARMA: 800 888 448

po–pá (pracovní dny) 9–18 hod.

Zbývá 3 000 Kč do dopravy ZDARMA
0 Košík
   

HAGSTROM Viking Deluxe 12 Wild Cherry Transparent

elektrická lubová kytara

Omlouváme se, ale tato položka aktuálně není v nabídce

EAN: 7340071900964
30 dní na vrácení zboží
Záruka: 2 roky
Kalkulačka splátek
Pojištění nástroje
Více informací: 800 888 448

První 12strunná kytara Hagstrom Viking se objevila v roce 1967, kdy bylo vyrobeno pouhých 651 kusů. Protože se během let stala z této kytary vyhledávaná rarita, rozhodli jsme se, že po 45 letech přijdeme s novou 12strunnou kytarou Hagstrom, nazvanou Viking DLX 12.

 

Tahle dvanáctistrunná elektrická kytara vychází z populárního modelu Viking DLX, je vyrobena z javorového dřeva s javorovým topem – vše pro to, aby všechny struny měly stejný charakter. Lepený krk je vyroben také z javoru. Pochopitelné, stejně jako u ostatních kytar, i tady je použito H-Expanderu jako výztuhového prutu a hmatník je vyroben z resinatoru. Protože každá dvanáctistrunná kytara vyvíjí na krk napětí o síle 90 kg, H-Expander udrží krk 12strunné kytary rovný po mnoho let. Díky dalším unikátním frekvencím, vytvořením díky hmatníku resinator, jsou přídavné struny hlasitější a barevnější, a zdatně tak sekundují přirozeně silnějšímu tónu standardních strun. Dohromady tak vzniká vyvážený zvuk všech dvanácti strun.

 

Vhodným doplněním plného akustického zvuku Viking DLX 12 jsou humbuckery H-50, které poskytují přirozený a čistý elektrický zvuk s čistými vintage tóny. Stejně tak je ale nástroj schopen ze sebe dostat špinavější tóny a nabízí tak úplně jiný svět vyjadřování, kam se 12ti strunné kytary zatím nikdy nedostaly. Viking DLX 12 nabízíme v několika klasických Hagstrom barvách: Wild Cherry, Black Gloss a Tobacco Sunburst.

 

Technické parametry:

  • tělo: poloduté, vyřezávaná deska z žíhaného javoru
  • krk: kanadský tvrdý javor, lepený
  • hmatník: resinator
  • rádius hmatníku: 15"
  • výztuhový prut: H-Expander
  • ladící mechanika: Hagstrom 18:1 Die Cast
  • menzura: 628 mm/nultý pražec Graph Tech™ Black Tusq XL 45mm
  • snímače: 2x Hagstrom HJ-50
  • přepínač snímačů: 3polohový kloubový přepínač
  • kobylka: Long Travel Tune-O-Matic s pevným struníkem Hagstrom
  • potenciometry: 2x hlasitost, 2x tónová clona
  • struny: 12 String- 010/.010 .013./013, .017/.008,.026w/.012p, .036w/.018p, .046w/.026w
  • Volitelné: pouzdro B-41 nebo kufr C-55

Odkaz na stránky výrobce Hagstrom

Něco o výrobci:
Historie firmy Hagström začíná ve Švédsku v roce 1958

Jejich první kytary byly pokryty perlově jiskřivým celuloidem, promyšleně používali materiál, který se předtím osvědčil na jejich akordeonech. V průběhu dalších let se řady kytar Hagström rozrostly o další nástroje, třeba duté kytary Viking nebo Jimmy, baskytary včetně legendárního osmistrunného typu, a o vlajkové lodi firmy Hagström – Swede a Super Swede. Na počátku sedmdesátých let Hagström také přišel s řadou akustických a klasických kytar.

Když Hagström v roce 1983 ukončil výrobu, jejich nástroje se okamžitě staly sběratelskými raritami a obliba a uznání těchto nádherných nástrojů činnými muzikanty se nikdy nezmenšila.
Nové série Hagström – Select, Vintage a Ultralux – se opírají o mnoho klasických Hagström charakteristických rysů. Všechny tyto nástroje jsou stavěny se stejně přísnou kontrolou kvality jako původní nástroje a jejich zvuková kvalita je srovnatelná s legendárními nástroji, které pomohly firmě Hagström stát se tím čím je.
Všechny modely jsou vyráběny z unikátních přírodních zdrojů a unikátním výrobním procesem. Vše na těchto kytarách je dodáváno od prvotřídních dodavatelů – od dřeva až po doplňky, a jsou kompletovány jen k jednomu účelu. Vyrobit dokonalou kytaru Hagström, kde je zvuk a kvalitní řemeslná výroba na prvním místě.

Veškerá designerská práce je schvalována Karl E. Hagströmem – dřevo pochází ze Severní Ameriky, hardware je vyráběn a dodáván od amerických a korejských výrobců, zatímco snímače jsou vyvinuty v Jižní Koreji podle přesných specifikací Karl E. Hagströma.

Výsledkem je široká paleta úžasných nástrojů, které vypadají a znějí téměř identicky jako originály. Nemůže být žádným překvapením, že se vyrábějí na stejných strojích nebo jejich dokonalých kopiích, na kterých se vyráběly původní nástroje Hagström. Jen díky tomuto přístupu je možno vyrábět původní, časem ozkoušené kobylky a také originální logo Hagström. I ladicí mechanika, i když o něco menší a tudíž lépe padnoucí do ruky, je zpět, stejně jako legendární jádro krku H-expander. Ale jsou tu i úplné novinky. Příkladem je dřevo používané na hmatník zvané ResinatorTM, jehož resonanční a a zvukové kvality jsou úplně někde jinde než palisandr nebo eben. Kvalita a odborné znalosti jsou hlavními důvody, proč jsou kytary Hagström tak výjimečnými nástroji, jejichž ceny jsou příjemným překvapením pro všechny muzikanty.

VLOŽIT NOVÝ DOTAZ

Jaromír Lahodný, 16.11.2020 10:02:56  odpovědět

Dobrý den, je tato kytara i s pouzdrem ? A druhý dotaz zní zda ji můžete dodat i v černé barvě ve které se vyrábí. Velmi Vám děkuji J. Lahodný

MUZIKANT.CZ, 16.11.2020 17:21:14  odpovědět

dobrý den. Pouzdro bohužel není v ceně. Aktuálně jsme nástroj doprodali. Další dodávka má dojít až v lednu 2021 . Musel bych zjistit zda je možné ji doobjednat a počkat. Když tak dejte vědět na admin@muzikant.cz

Možnosti doručení po ČR | Více informací o doručení zde
Osobní odběr (prodejna Ostrava - Poruba) ZDARMA
Zboží si můžete bezplatně vyzvednout na prodejně Muzikant.cz v Ostravě-Porubě
Obchod poblíž Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Výdejní místo Zásilkovna.cz Dopravné a balné 75 Kč + Platba na dobírku 30Kč
Česká pošta (Balík do ruky) Dopravné a balné 90 Kč + Platba na dobírku 30Kč
GLS Kurýr Dopravné a balné 85 Kč + Platba na dobírku 20Kč
Výdejní místo Balíkovna.cz Dopravné a balné 60 Kč + Platba na dobírku 30Kč

Zboží můžete zaplatit :

Prodejna Ostrava-Poruba zavřena
Dnes: 9:00-18:00
Skrýt